Scroll Top

5 tips bij het maken van een B2B video

tips voor B2B video

5 tips bij het maken van B2B video

B2B video werkt

Het gros van de internetgebruikers absorbeert video als zoete broodjes. Dit is ook het geval in de B2B sector. De vraag is dus niet: zouden we video in onze marketingstrategie toepassen? Neen het is voor iedere B2B een essentieel gegeven in de marketing puzzel en zou anno 2019 een topprioriteit moeten zijn.

Vandaag is video trouwens ook voor iedereen een haalbare kaart. Er bestaan genoeg tools, agencies, … die je kunnen helpen bij het maken van efficiënte en budgetvriendelijke video’s. Weinig excuses dus om het niet toe te passen binnen jouw bedrijf.

 Waar moet je op letten bij het maken van video?

Er zijn altijd een aantal richtlijnen waar je je best aan houdt wanneer je een online video produceert.

Duur online video

De internetwereld is een snelle wereld met veel afleiding. De aandachtsspanne is bij de meeste gebruikers heel kort. Probeer de aandacht te trekken in de eerste 3 seconden. De totale duur van de video hou je het best tussen de 30 en 60 seconden.

Kennen de kijkers je al dan kan een waardevolle informatieve film tot 10 minuten duren. Toch blijven we voorstanders om ook bij een informatieve video een kort introfilmpje te maken met de highlights. Zo zorg je ervoor dat de kijker minder snel afhaakt bij het bekijken van langere video.

Gebruik het juiste formaat

Ga vooraf na waar het doelpubliek zich bevindt. Is dat op desktop of mobiel? Op welke sociale media kanalen zitten ze? Gebruik op basis van deze informatie het  formaat dat het best aansluit bij de kanalen waar je de video verspreidt. Het formaat kan landschap (horizontaal), verticaal of vierkant zijn.

Geef een beschrijvende titel aan de video

Zorg voor een duidelijke titel bij de video. Wat je in de titel claimt moet je ook terugvinden in de video.

Ondertitel de video

Weet dat de meeste video’s zonder geluid afgespeeld worden. Je kan de complete video ondertitelen of gewoon de highlights tekstueel in beeld brengen. Zorg ervoor dat de boodschap duidelijk is zonder dat het geluid wordt aangezet.

Voorzie de video van een Call To Action

Laat de kijker aan het einde van de video een volgende stap ondernemen. Inschrijven op de nieuwsbrief, een whitepaper downloaden, een volgende video bekijken. Op die manier blijf je in interactie met de potentiële klant.

TIJD VOOR ACTIE? VRAAG OF ADVIES NODIG?

[button size=”big_large” style=”white” icon=”fa-arrow-circle-o-right” target=”_self” hover_type=”default” font_weight=”700″ text_align=”center” text=”LET’S TALK” icon_color=”#ffffff” link=”https://www.videosnacks.tv/contact-videosnacks/”]

In onze posts willen we zoveel mogelijk informatie geven zonder volledig te zijn. Heb je opmerkingen, kom je er niet uit, heb je hulp of advies nodig? Aarzel dan niet om ons te contacteren via telefoon of whatsapp op +32477136095 of via mail info@videosnacks.tv. Ons eerste contact is steeds vrijblijvend en gratis.

Bron images: Stencil

 

 

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.