Scroll Top

Achter de Schermen bij ‘Scary Fast’: Apple Event gefilmd met iPhone en Bewerkt met Mac

filmen apple event met iphone15

Apple’s recente ‘Scary Fast’-event was niet alleen opmerkelijk vanwege de onthulling van de gloednieuwe MacBook Pro en iMac met M3-chips, maar ook vanwege de manier waarop het werd vastgelegd en bewerkt. Het event werd gefilmd met de iPhone 15 Pro Max

Bekijk hieronder ook de exclusieve video die een kijkje geeft achter de schermen van dit innovatieve project.

Achter de Schermen van ‘Scary Fast’

Scary Fast werd gefilmd door niemand minder dan de bekroonde documentairemaker Brian Oakes bekend van documentaires als ‘Jim: The James Foley Story’ en ‘Living with Lincoln’. Wat dit evenement bijzonder maakte, was het feit dat alle presentaties, locaties en dronebeelden met de iPhone 15 Pro Max werden vastgelegd.

De iPhone als Professioneel Opnameapparaat

De iPhone 15 Pro Max heeft bewezen dat het de concurrentie met professionele videocamera’s kan aangaan. Met zijn camerasysteem worden videobeelden van topkwaliteit vastgelegd, vergelijkbaar met dure professionele camera’s. Bovendien kunnen creatieve professionals met de iPhone 15 Pro Max Pro Res-videobeelden tot 4K met 60 bps rechtstreeks opnemen op een externe schijf, waardoor er nog meer flexibiliteit ontstaat voor kleurcorrectie in de postproductiefase. Daarnaast ondersteunt de iPhone 15 Pro Max als een van de eerste smartphones ter wereld het ACES (Academy Color Encoding System), een internationale norm voor kleurenworkflows.

Brian Oakes, de regisseur van het evenement, benadrukte: “Met de iPhone 15 Pro Max kunnen we dezelfde complexe opnamen maken. Het is ongelooflijk dat de kwaliteit van zo’n klein en draagbaar apparaat vergelijkbaar is met een grote camera van $ 20.000.”

De Technologie Achter de Schermen

De productie van ‘Scary Fast’ was een idee van Jon Carr, Pro Workflow videospecialist bij Apple, en Jeff Wozniak, betrokken bij bekende producties als ‘Transformers: Dark of the Moon’, ‘Avatar’ en ‘Iron Man 2’. Dit jaar is de iPhone 15 Pro Max uitgerust met de mogelijkheid om ProRes-video rechtstreeks op een externe schijf op te nemen. Dankzij Apple Log, hun eigen versie van een formaat waarin alle high-end digitale camera’s filmen, worden nog meer details vastgelegd voor kleurcorrectie in de postproductiefase.

De productiecrew maakte gebruik van meerdere iPhone 15 Pro Max-toestellen en integreerde ze met de Blackmagic Camera-app en Tentacle Sync. Deze samenwerking toonde de mogelijkheden van het Apple-ecosysteem, waarbij tijdcodes tijdens de productie synchroon liepen op alle apparaten op de set, inclusief Macs en andere schermen. Ook werden Beastgrip-accessoires zoals houders en rigs ingezet.

Een Nieuw Tijdperk voor Smartphone-videografie

Dit fascinerende kijkje achter de schermen bij ‘Scary Fast’ onthult niet alleen de grensverleggende mogelijkheden van de iPhone 15 Pro Max, maar benadrukt ook hoe smartphones een revolutie teweegbrengen in de wereld van videoproductie. Bedrijven en creatieve professionals kunnen nu kostenefficiënt en met verbazingwekkende kwaliteit videocontent produceren met behulp van deze krachtige mobiele tools.

Volg ons voor meer inzichten en tips over videoproductie met smartphones. De komende tijd focussen we ons 100% focussen op het maken van video met smartphone

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.