Scroll Top

Goodbye IGTV! Je vindt nu alle video’s in de IG app.

instagram tv

De langere video’s van IGTV staan voortaan in de IG app zelf

Instagram’s eerste grote push in video met IGTV was geen groot succes, zoveel is duidelijk en dat weten ze bij Instagram ook.

Vandaag hernoemt het bedrijf IGTV als ‘Instagram TV’ en verwijdert het exclusieve IGTV-videoformaat. Video’s die op de hoofdfeed van Instagram worden geplaatst, kunnen nu maximaal 60 minuten duren, een lengte die eerder was gereserveerd voor IGTV-video’s. Je hoeft dus de IG app niet meer te verlaten om deze video’s op te laden of te bekijken.

Voorheen konden in-feed video’s maximaal 60 seconden lang zijn.  Als je een langere video wou posten, moest je deze knippen en in secties uploaden als een carrousel. Feedvideo’s en ‘IGTV’-video’s zullen vanaf nu worden bewaard in Instagram TV, een nieuw tabblad op profielpagina.

IGTV verdwijnt
Je kan vanaf nu de IGTV video’s terugvinden in een aparte tab op het instagramprofiel | Foto Instagram

Dit betekent dat je in jouw feed zowel long form (de IGTV video’s) als short form video (reels) kan weergeven.

Het nieuws is niet onverwacht, enkele maanden geleden vertelde hoofd van Instagram Adam Mosseri dat ze werk maakten van hun videoproducten en ze niet meer langer een foto sharing app zijn. Hij meldde op Twitter ook dat ze zich in de 2de helft van 2021 vooral gingen focussen op de creators, video’s (met het boosten van reels als antwoord op het mega populaire TikTok), shoppen en berichten.

Nog niet begonnen met long of short video? Dan is het het moment, bij Instagram zijn ze er in iedere geval gek op.

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.