Scroll Top

Websites met gratis rechtenvrije video’s

gratis rechtenvrije video's

Websites met gratis rechtenvrije video’s

De impact van video op websites, posts en mails

Verhoog de populariteit van jouw websites, posts, mails, … met video

Een aantal cijfers van Mist Media om je te overtuigen

  • 88% van de gebruikers spendeert meer tijd op een website met video.
  • video in emails kan de CTR met 99% verhogen
  • landingspagina’s met video hebben 53% meer kans om op pagina 1 van Google te verschijnen

Nog niet overtuigd over de impact van video? Bekijk dan zeker eens de cijfers van Orion21

[vc_video link=’https://youtu.be/rzsJ5S_aUeM’]

Uiteraard is het niet altijd mogelijk om zelf video te maken of het uit te besteden, en al zeker niet als je de expertise mist of met een beperkt budget zit. In dat geval komen Free Stock Videos of gratis rechtenvrije video’s goed van pas.

Gratis rechtenvrije video’s

1. Pexels

Op Pexels Videos vind je gratis rechtenvrije video’s die kunnen ingezet worden op jouw website, promo video, … Alle video’s zijn rechtenvrij zowel voor persoonlijk als commercieel gebruik.

2. Coverr

Coverr staat bekend om zijn achtergrondvideo’s. Achtergrondvideo’s zijn ideaal om te gebruiken als background voor een website. Iedere maandag worden er 7 nieuwe video’s opgeladen.

3. Vimeo Free HD Stock Footage

Vimeo user Phil Fried richtte zo een 9-tal jaar geleden een Vimeo groep op waar je gratis rechtenvrije video kan downloaden. De onderwerpen zijn zeer uiteenlopend.

4. Vidsplay

Ook bij Vidsplay vind je een ruim aanbod HD video’s. Wekelijks worden er nieuwe video’s opgeladen. Alle video’s zijn rechtenvrij te gebruiken.

5. Vedevo

Tom Limb zette in 2012 het platform Vedevo op. Je vindt er zowel gratis rechtenvrije video’s als motion graphics. Iedere week wordt het platform aangevuld met nieuw videomateriaal.

6.  Videezy

Bij Videezy vind je zowel HD als 4K rechtenvrije video.

7. Life of Vids

Ook bij Life of Vids kan je terecht om rechtenvrije video’s, clips en loops te downloaden.

8. Splashbase

Splashbase  herbergt ook een groot aantal rechtenvrije video’s die gratis te gebruiken zijn.

9. Open Beelden

Open Beelden is een Nederlands platform waar de videobeelden rechtenvrij kunnen gebruikt worden.

gratis-rechtenvrije-video-open-beelden

10. Xstockvideo

Op Xstockvideo vind je HD video’s die je rechtenvrij mag gebruiken. Je mag wel het materiaal dat je gebruikt hebt niet doorverkopen.

11. Stock footage for free

Stock footage for free heeft een grote verzameling kwalitatieve HD video en clips die rechtenvrij te gebruiken zijn.

12. Vidlery

Vidlery is een leuke site waar je rechtenvrije animaties op vindt. Zeker de moeite om te checken.

gratis-rechtenvrije-animaties

 13. Mazwai

Ook op Mazwai vind je een groot aanbod rechtenvrije video’s die je mag editen naar wens zolang je maar op de een of andere manier credits geeft aan de auteur.

14. Beachfront B-Roll

Op Beachfront B-Roll kan je unieke rechtenvrije footage en geanimeerde achtergrondendownloaden voor vrij gebruik. Het jammere is dat de site al een tijdje niet meer wordt update is.

 

Websites met betalende rechtenvrije video’s

1. Shutterstock

Op Shutterstock vind je betalende rechtenvrije video’s. Je kan er al clips op webkwaliteit downloaden vanaf € 35. In tegenstelling tot de gratis sites heb je hier ook een uitgebreider aanbod van 4K clips. Shutterstock beschikt tevens ook over een makkelijke zoekfunctie.

2. Videohive

Videohive  is een videodatabank dat meer dan 500 000 videoclips, videoeffecten en animaties bevat. Het nadeel van de animaties is dat ze veelal moet aangepast worden aan jouw services, producten, bedrijfscultuur, … en hiervoor heb je wel enige notie nodig van Adobe Première en Adobe After Effects. Het kan in ieder geval een budgetvriendelijke oplossing zijn als je niet over het budget beschikt om iets op maat te maken.

Deze lijst is alles behalve volledig. Wij proberen op regelmatige tijdstippen aanvullingen en updates te maken


Heb jij hulp of advies nodig om video & visuals te gebruiken in jouw bedrijf of organisatie? Aarzel dan niet om ons te contacteren via telefoon of whatsapp op +32477136095 of via mail info@videosnacks.tv. Wij helpen je graag verder, ons eerste contact is altijd gratis.

Bron images: Stencil

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.