Scroll Top

Video’s vanuit het oogpunt van de klant

klantgerichte-videos

Maak jij video’s vanuit het oogpunt van de klant?

Geef jij de kijker wat hij zoekt? Wanneer je een tekst leest, kan je snel scannen of het informatie is waar je naar op zoek bent. Bij video ligt dit anders, het is dus belangrijk dat je het probleem aankaart in de eerste seconden anders haakt de kijker af. Hoe sneller er voor de klant iets waardevols verschijnt, hoe hoger de kans dat hij de video uitkijkt. Met andere woorden hoe meer de video aansluit bij het probleem van de klant, hoe positiever zijn ervaring zal zijn.

Gebruik de opportuniteiten die video biedt om te communiceren met de klant: leg hen dingen uit, vertel jouw verhaal, laat klanten voor jou spreken, … Zorg ervoor dat je met de video’s hun problemen oplost.

Tips om klantgerichte video’s te maken en betrokkenheid te verhogen

Snijd onderwerpen aan waar de klant naar op zoek is

Hoe weet je nu tegen welke problemen de klant aanloopt? Veel topics kan je al verzamelen door het bestaande materiaal eens door te spitten of door gewoon op te lijsten met welke vragen klanten regelmatig naar jou toekomen.

Video Frequently Ask Questions

Ga naar jouw website en bekijk de FAQ pagina. Welke van die vragen kan je efficiënt beantwoorden met video? Maak bij iedere vraag een pagina met tekst, video, infographics kortom gebruik de tools die je helpen bij het formuleren van een zo duidelijk mogelijk antwoord.

Praat met jouw team

Het salesteam, de klantendienst, … kunnen je perfect helpen bij het uitwerken van de videocontent. Maak een afspraak met hen om alle vragen die klanten stellen op te lijsten. Je komt binnen de kortste keren aan bijzonder veel onderwerpen om goede videocontent te maken.

Hergebruik bestaand materiaal

Breng bestaande afbeeldingen, diagrammen en kaarten tot leven

Bekijk alle content die je tot nu toe al hebt gemaakt, er  zit zeker informatie bij die je doeltreffender kan uitleggen met video.

Deel langere video’s en presentaties op in korte stukjes

Het doel is de consument zo snel mogelijk te helpen bij zijn probleem.  Herbekijk jouw langere video’s en presentaties, haal er alle problemen die je aankaart één voor één uit, maak hier korte video’s of slideshares van. Zo zijn de video’s to the point zonder informatie te geven waarop dat moment de kijker niet naar op zoek was.

Verhoog betrokkenheid

Gebruik interactieve video

Maak gebruik van buttons in jouw video of laat op het einde van de video jouw kijker iets doen waarbij hij meer betrokken raakt bij de content die je aanbiedt, leidt hem eventueel verder naar een chatbot op die manier kan je de potentiële klant onmiddellijk verder helpen.

Distribueer de video’s op platforms waar jouw klant is

Je kan veel leren van de vragen die klanten stellen. Korte video’s die op deze vragen antwoorden zullen heel wat data geven. Analyseer deze video’s en ze zullen jou helpen om in de toekomst nog betere content en meer betrokkenheid te creëren.


Heb jij hulp of advies nodig om video & visuals te gebruiken in jouw bedrijf of organisatie? Aarzel dan niet om ons te contacteren via telefoon of whatsapp op +32477136095 of via mail info@videosnacks.tv. Wij helpen je graag verder, ons eerste contact is altijd gratis.

 

Bron foto: stencil

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.