Scroll Top

Verhoog de omzet van jouw webshop met online video

video-voor-webshop-productvideo

Video op jouw webshop zorgt voor meer verkoop

Verkopen is het hoofddoel voor iedere e-commerce,  dit kan je doen door zoveel mogelijk potentiële kopers naar de online shop te leiden. Als potentiële kopers ook effectieve kopers worden dan wil je ze graag als vaste klant. Je wil dat ze meerdere producten uit het assortiment aankopen, dat ze op regelmatige basis terug naar de online shop komen, …

Je kan dit bereiken door copywriting, foto’s, klantenreviews, … maar één van de meeste krachtigste tools is video met op nummer 1 de productvideo.

Met video geef je bezoekers een beter en vollediger beeld  over de aangeboden producten en dit verhoogt de conversie. Volgens kissmetrics zijn bezoekers 64 tot 85% meer geneigd om tot aankoop over te gaan als een webshop video gebruikt.

5 redenen op een rijtje om video in te zetten op jouw webshop

1. Mensen houden van video

Mensen kijken graag online video. Video kijken is gewoon leuk en vraagt minder inspanning dan een tekst te lezen.

2. Video zorgt voor meer organisch verkeer

Wie wil er geen organisch verkeer? Organisch verkeer is verkeer waarvoor je niet betaalt doordat je bijvoorbeeld hoog scoort in de zoekrobots, een goede linkbuilding hebt, … maar ook video draagt hier tot bij. En zeg nu zelf hoe meer organisch verkeer je genereert, hoe minder je aan advertenties moet spenderen.

 3. Mensen leren je producten kennen

Volgens een onderzoek van Wyzowl heeft 98% van de deelnemers een explainervideo bekeken om een product of dienst te leren kennen. Voor 90% hielpen de video’s ook in de beslissing om het product aan te kopen.

4. Video zorgt voor meer conversie

Volgens een onderzoek van Invodo zijn online shoppers die een productvideo zagen 1.81 x meer geneigd om het product aan te kopen dan wie geen video zag.

5. Video wordt meer gedeeld

Studies wijzen uit dat video’s meer gedeeld worden dan tekst. Ook de thumbnail nodigt meer uit tot doorklikken dan content zonder beeld.

In onze posts willen we zoveel mogelijk informatie geven zonder volledig te zijn. Heb je opmerkingen, kom je er niet uit, heb je hulp of advies nodig? Aarzel dan niet om ons te contacteren via telefoon of whatsapp op +32477136095 of via mail info@videosnacks.tv. Ons eerste contact is steeds vrijblijvend en gratis.

Bron images: Stencil

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.