Scroll Top

Videoadvertenties op LinkedIn

videoadvertenties-linkedin

Videoadvertenties voor B2B op LinkedIn

Opvallen tussen de massa is al lang geen evidentie meer. Videocampagnes zijn ideaal om de juiste mensen aan te trekken. Uit een studie van LinkedIn bleek dat meer dan 46% van de ondervraagde B2B adverteerders het een hele uitdaging vinden om videocampagnes uit te voeren op andere platforms. Vanaf nu biedt LinkedIn ook de mogelijkheid aan om te adverteren met video en is het als B2B een stuk makkelijker om het juiste publiek te bereiken.

Bereik met de LinkedIn videoadvertenties jouw doelpubliek

De videoads worden afgespeeld in de newsfeed als een zelfstandige post. Ze komen niet voor of na een andere bekeken video. Maar je hebt er uiteraard niks aan als de advertenties in het verkeerde nieuwsoverzicht terechtkomen. Je doet er dus goed aan om jouw campagnes zo efficiënt mogelijk in te richten.

Je kan targetten op:

  • Bedrijfsnaam
  • Jobtitel
  • Marktsegment
  • Groep
  • Diploma

Je kan daarnaast ook targetten op:

  • LinkedIn leden die jouw website bezochten
  • Email contacten (hiervoor moet je een lijst met emailcontacten uploaden
  • Account targeting

Met een duidelijk zicht op jouw doelpubliek, een goede videocampagne en een gerichte targetting kan je erin slagen om de boodschap tot bij jouw potentiële klant te brengen.

Net  zoals bij de Facebookads kan je ook bij LinkedIn gebruik maken van leadadvertenties met een vooraf ingevuld leadformulier. De potentiële klant moet geen data meer invoeren wat bijdraagt tot een betere  gebruikerservaring en meer leads.

In oktober werd er een Bèta versie gelanceerd waarbij 700 bedrijven geexperimenteerd hebben met videoads. Niet enkel productvideo’s maar ook video’s over hun bedrijf, missie, verhalen van klanten, … Uit deze testfase bleek dat LinkedIn leden 3 keer meer videoadvertenties bekeken dan statische advertenties.

De komende weken wordt dit voor iedereen uitgerold. Als B2B lijkt het ons zeker de moeite de videoadvertenties uit te proberen.


Heb jij hulp of advies nodig om video & visuals te gebruiken in jouw bedrijf of organisatie? Aarzel dan niet om ons te contacteren via telefoon of whatsapp op +32477136095 of via mail info@videosnacks.tv. Wij helpen je graag verder, ons eerste contact is altijd gratis.

Bron: Linkedin

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.