Scroll Top

5 redenen om voor explainervideo te kiezen

explainervideo-uitlegvideo

Video heeft zijn impact in marketingland ondertussen al meer dan bewezen. Ze worden ingezet in ontzettend veel vormen maar op nummer 1 staat de explainervideo. Het is één van de aantrekkelijkste soorten vergeleken met andere vergelijkbare formaten.

5 redenen om voor explainervideo te kiezen

1. Storytelling

Iedereen vecht om gezien te worden online, een sprekende uitlegvideo is het middel bij uitstek om jouw verhaal te vertellen. Opteer je voor tekst? Dan zal de impact een stuk kleiner zijn dan met video. Met een video ga je veel verder, je slaagt erin om content te creëren die makkelijk verteerbaar is.  Want een verhaal vertellen die geen kat begrijpt daar heeft niemand iets aan.

2. Verduidelijking van een product of dienst

Je wil potentiële klanten laten kennis maken met jouw producten of diensten? Maar hoe doe je dat? Ga je voor tekst dan kom je al gauw tot de vaststelling dat het niet altijd een evidentie is om iets met woorden uit te leggen en dat kan vrij frustrerend zijn. Explainervideo’s kunnen helpen bij het verduidelijken van het aanbod van het bedrijf. Je kan op een eenvoudige, gestructureerde en duidelijke manier uitleggen  hoe een product of dienst het probleem van een potentiële klant kan oplossen.

3. Explainervideo’s verhogen de verkoop

Explainervideo’s verhogen de verkoop. De conversie is veel hoger als je gebruik maakt van een explainervideo. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat 85-90% van de consumenten waarschijnlijk eerder een product koopt als ze eerst een uitlegvideo hebben bekeken. Webshopeigenaars geven zelfs aan dat hun omzet met 20% gestegen is na het insluiten van een video die de functies van een product beschrijven op hun online shop .

4. Video’s helpen jouw potentiële klant bij het onthouden van de inhoud

We onthouden zo een

  • 10% van wat we lezen
  • 20% van wat we horen
  • 30% van wat we zien
  • 50% van wat we horen en zien

Als je nu weet dat we 50% onthouden van wat we horen en zien, dan heb je er alle belang bij om een product of dienst ook aan te bieden onder de vorm van video. De kans is veel hoger dat een potentiële klant je op een later tijdstip nog herinnert.

5. Klanten verkiezen korte video

Uw klanten prefereren een korte video om te bekijken en hier sluiten explainervideo’s perfect bij aan. Een typische uitlegvideo is tussen de 1 en 2 minuten lang. Net de tijd die een groot deel van jouw doelgroep bereid is te investeren in boeiende content. Trek hun aandacht in de eerste paar seconden  en de kans is groot dat je ze voor 2 minuten kan vasthouden. Langere video’s zijn hiervoor minder aangewezen.

Zijn explainervideo’s nu zaligmakend?

Niettegenstaande de voordelen van uitlegvideo’s moet je toch eerst goed bekijken of ze voor jouw bedrijf een passende oplossing zijn. Ga goed na welke producten of diensten je aanbiedt, welk verhaal je wil vertellen, wie jouw klanten zijn, op welke manier je ze best aantrekt, … Pas als dat allemaal goed in kaart is gebracht, kan je bekijken welk(e) type(s) video’s er het best worden ingeschakeld.


Heb jij hulp of advies nodig om video & visuals te gebruiken in jouw bedrijf of organisatie? Aarzel dan niet om ons te contacteren via telefoon of whatsapp op +32477136095 of via mail info@videosnacks.tv. Wij helpen je graag verder, ons eerste contact is altijd gratis.

 

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.